28 Temmuz 2011 Perşembe

HakSen 4/C Raporu





4/C lilerin kadrolu görevlere atanması için sendikamızın yaptığı mücadeleye katkı sağlayacağına inandığımız 4/C Raporu hazırlanmıştır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre yasal güvenceden yoksun bir şekilde sadece Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen şartlara göre çalışan binlerce kişinin hak ve hukukunun yasal güvenceye alınması için sendikamızın hem hukuki hem de demokratik mücadelesi devam etmektedir.

Seçimler öncesi , sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan düzenlemelere 4/C li persaonelin de dahil edilmesi için tüm 4/C lilerle birlikte sendikamızın yoğun çabasına rağmen sonuç alınamamıştır. Ancak, konu başta sayın Başabakanımız olmak üzere tüm yetkililerin ilgi ve bilgisine sunulmuştur.

Bu çalışmalarımız aralıksız bir şekilde yeni yasama döneminde de devam edecek olup, hem hukuk hem de insani anlamda sürdürülmesi mümkün olmayan “4/C Kölelik Düzeni” mutlaka sona erecektir.

Bu süreçte, 4/C li personelin gerçek anlamda yaşadığı sorunlara göstermelik bir şekilde destek veren, onların hukuki haklarına karşı ilgisiz ve bilgisiz kalan ve 4/C lileri sadece potansiyel üye olarak gören sendikal anlayışlarla böylesi önemli bir sorunun çözülmesi mümkün değildir.

Sendikamızın hukuki mücadelesi sonucu 4/C nin Anayasa Mahkemesinde iptali gündeme geldiğinde bizden önce olaya sahiplenen, olası bir iptal kararına karşı konunun üstüne atlamaya hazır emek hırsızları acaba şimdi nerelerdeler ?

Onların nerede olduğunu bilmiyoruz ama HAKSEN, dün de bugün de yarın da iyi günde kötü günde 4/C lilerin gerçek dostu ve müttefiki olamaya devam edecektir.

HAKSEN, 4/C lilerin haklarının üye sayısıyla övünmekle değil, gerçek anlamda mücadele ile çözüleceğini bilmektedir. Bu yüzden en ön safta mücadeleye devam etmektedir.

Bu mücadele sadece HAKSEN’in değil, hak ve emekten yana tüm kesimlerin mücadelesidir.

Başta da hak ve emeği sömürülen 4/C li çalışanlarındır.
Onların da yeri HAKSEN’DİR.

Genel Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Şube Yöneticisi, İl,İlçe ve İşyeri Temsilcisi olarak bu kutlu mücadelede 4/C lilerin yeri HAKSEN’dir.

Konuları çok dallandırıp budaklandırmadan, 4/C nin tüm yönleriyle daha iyi anlaşılması, arkadaşlarımızın her düzeyde yetkiliye sunabileceği, anlaşılır ve özet olarak Genel Başkan Ayhan Çivi tarafından hazırlanan 4/C raporu ekte sunulmuştur.

Sendikamız, kurumsal kimliği ile bu raporu ilgili taraflara iletecektir.
Bu raporun tüm 4/C li personel tarafından başta bakanlar olma üzere ulusal ve yerel basına , bölge milletvekillerine, siyasi kişilere iletilmesinde büyük yarar vardır.

Yaşasın hak ve emek mücadelemiz...

Yaşasın 4/C linin Onurlu Mücadelesi...

Yaşasın HAKSEN.... 
HABERE EKLENMİŞ DOSYALAR
4c_raporu.pdf isimli dosyayı indirmek için tıklayınız!



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 4/C Raporu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 2 günlük ziyaret kapsamında geldiği memleketi Muş'ta 4/C Raporu sunuldu.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’la 2 günlük ziyaret kapsamında geldiği memleketi Muş'ta 4/C liler adına görüşen HakSen Muş İl Temsilcisi Engis Kılınç başkanlığındaki Güngör Kaya ve Kudbettin Çelik’ten oluşan heyet bakana konfederasyonumuz tarafından hazırlanan 4/C raporunu sundu.

4/C lilerin de kadroya geçirilmesi için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan destek isteyen Kılınç, sayın bakanımız tekelin özelleştirmesi aşamasında da bizlere destek olmuştu. 4/C li personelin de kadroya geçirilmesi için konuyu Çalışma Bakanı sayın Faruk Çelik ile görüşeceğini ifade ettiler ¸dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder