28 Temmuz 2011 Perşembe

4/C'liye Fitre Vermek Dinen Caiz




HakSen Ekonomi servisi tarafından yapılan araştırmaya göre, 4/C'li çalışan geçici personele fitre verilebileceği tespit edildi.
Haksen tarafından yapılan araştırmaya göre, 4/C'li çalışan geçici personele sadaka-ı fıtır (fitre) verilebileceği tespit edildi. 4/C'linin 2011 yılı aylık ortalama gelirinin 806 TL olarak hesaplandığı araştırmaya göre, Ramazan ayında Din İşleri Yüksek Kurulunun belirlediği günlük 7. 5 TL baz alındığında dört kişilik bir 4/C'li ailesinin Ramazan ayındaki gıda harcamasına 870 TL ayırması gerekiyor. Bu nedenle, 4/C'li personele fitre verilmesinde dini açıdan hiçbir sakınca bulunmadığı belirtiliyor.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) tarafından yapılan araştırma sonucunda, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personele fitre verilebileceği tespit edildi. Haksen tarafından yapılan araştırmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2011 yılında belirlenen fitre miktarı ile 4/C'li personelin aylık ortalama geliri baz alındı.

-DİYANETE GÖRE FİTRE ASGARİ 7. 5 TL-

Açıklamada, Türkiye'nin sosyo-ekonomik durumu ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulunduran Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 2011 yılı Ramazan ayından 2012 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 7. 5 TL olarak tespit ettiği ifade edilerek, "Ayrıca alınan kararda, bu miktarın, asgari miktar olduğu, sadaka-i fıtır da verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı belirtilmiştir" denildi.

-4/C'LİNİN ORTALAMA AYLIK GELİRİ 806 TL-

Yılın 11 ayı aylık ödenen ilköğretim mezunu bir 4/C'linin 2011 yılı aylık ortalama gelirinin 806 TL olarak hesaplandığı araştırmaya göre Ramazan ayında Din İşleri Yüksek Kurulu'nun belirlediği günlük 7. 5 TL baz alındığında dört kişilik bir 4/C'li ailesinin Ramazan ayındaki gıda harcamasına 870 TL ayırması gerekiyor.

Aylık gelirinin tamamını dahi gıda harcamasına yetmeyen 4/C'linin, kira, ulaşım, haberleşme, elektrik, su gibi temel harcamalarını ise ancak borçlanarak karşılayabiliyor.

Bu nedenle, 4/C'li personele fitre verilmesinde dini açıdan hiçbir sakınca bulunmadığı belirtiliyor.
Kaynak:Haksen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder