29 Temmuz 2011 Cuma

BÜRO MEMUR-SEN’DEN KALKINMA BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISINA ZİYARET



Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen)
 Genel Başkanı Yusuf Yagan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çalışanlarının sorunlarını Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlyas Çelikoğlu’na iletti. Genel Başkan Yusuf Yazgan, “4-C’liler de sözleşmeliler gibi kadroya alınmalıdır” dedi.


       Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığından Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan İlyas Çelikoğlu’nu makamında ziyaret etti. Genel başkan Yusuf Yazgan’a, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan, TÜİK İşyeri Temsilcisi Ömer Ünal ile Genel Başkan Danışmanı ve Kadın Komisyonu üyesi Yasemin Vargün eşlik etti. İlyas Çelikoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Genel Başkan Yazgan, sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. TÜİK’in yetki alınan 17 kurum arasında yer aldığını belirten Yusuf Yazgan, her platforma TÜİK çalışanlarının hakkını aradıklarını söyledi.
TÜİK’de çok sayıda 4-C’li personelin çalıştığını aktaran Yazgan, 4-C’lilerin kadrolu çalışanlara göre haklarının çok kısıtlı olduğunu ifade etti. 4-C’lilerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının daha iyi konuma getirilmesi için taleplerde bulunan Yazgan, “geçtiğimiz dönemde sözleşmeliler kadroya alındı. En kısa zamanda 4-C’lilerinde kadroya alınmasını istiyoruz. Çünkü zor şartlar altında geçinen 4-C’li personelin birçok özlük hakkı bulunmuyor. 4-C'li personelin kadroya alınana kadar iş güvencesi, eş durumundan dolayı atama, askerlik dönüşü işe başlama, maaş kat sayılarının artırılarak maaşlarında iyileştirme ve çalıştıkları kurumlarda iş tanımlamalarının yapılmasını gerekmektedir. Ayrıca söz verilen aile yardımı biran önce 4-C’lilere verilmelidir” dedi. 

Kadrolu ancak düşük ücret alan kurum personelinin kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne geçirilmesini talep eden Yazgan, kadro karşılığı sözleşmesi mümkün olmayan personele ise en az bir maaş tutarında yılda 4 defa ikramiye verilmesini istedi.
Müsteşar Yardımcısı Çelikoğlu, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.  TÜİK personelinin sorunlarıyla ilgilenileceğini kaydeden İlyas Çelikoğlu, “Personelin daha iyi şartlarda çalışmasını yöneticiler olarak bizlerde istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 
                                                               / KALKINMA BAKANLIĞI \
                                                         Kaynak:buromemursen org tr 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder