29 Temmuz 2011 Cuma

BÜRO MEMUR-SEN’DEN KALKINMA BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISINA ZİYARET



Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen)
 Genel Başkanı Yusuf Yagan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) çalışanlarının sorunlarını Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İlyas Çelikoğlu’na iletti. Genel Başkan Yusuf Yazgan, “4-C’liler de sözleşmeliler gibi kadroya alınmalıdır” dedi.


       Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcılığından Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığına atanan İlyas Çelikoğlu’nu makamında ziyaret etti. Genel başkan Yusuf Yazgan’a, Genel Toplu Sözleşme Sekreteri Sait İnan, TÜİK İşyeri Temsilcisi Ömer Ünal ile Genel Başkan Danışmanı ve Kadın Komisyonu üyesi Yasemin Vargün eşlik etti. İlyas Çelikoğlu’na yeni görevinde başarılar dileyen Genel Başkan Yazgan, sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. TÜİK’in yetki alınan 17 kurum arasında yer aldığını belirten Yusuf Yazgan, her platforma TÜİK çalışanlarının hakkını aradıklarını söyledi.
TÜİK’de çok sayıda 4-C’li personelin çalıştığını aktaran Yazgan, 4-C’lilerin kadrolu çalışanlara göre haklarının çok kısıtlı olduğunu ifade etti. 4-C’lilerin çalışma şartlarının ve özlük haklarının daha iyi konuma getirilmesi için taleplerde bulunan Yazgan, “geçtiğimiz dönemde sözleşmeliler kadroya alındı. En kısa zamanda 4-C’lilerinde kadroya alınmasını istiyoruz. Çünkü zor şartlar altında geçinen 4-C’li personelin birçok özlük hakkı bulunmuyor. 4-C'li personelin kadroya alınana kadar iş güvencesi, eş durumundan dolayı atama, askerlik dönüşü işe başlama, maaş kat sayılarının artırılarak maaşlarında iyileştirme ve çalıştıkları kurumlarda iş tanımlamalarının yapılmasını gerekmektedir. Ayrıca söz verilen aile yardımı biran önce 4-C’lilere verilmelidir” dedi. 

Kadrolu ancak düşük ücret alan kurum personelinin kadro karşılığı sözleşmeli statüsüne geçirilmesini talep eden Yazgan, kadro karşılığı sözleşmesi mümkün olmayan personele ise en az bir maaş tutarında yılda 4 defa ikramiye verilmesini istedi.
Müsteşar Yardımcısı Çelikoğlu, yapılan ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti.  TÜİK personelinin sorunlarıyla ilgilenileceğini kaydeden İlyas Çelikoğlu, “Personelin daha iyi şartlarda çalışmasını yöneticiler olarak bizlerde istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. 
                                                               / KALKINMA BAKANLIĞI \
                                                         Kaynak:buromemursen org tr 

28 Temmuz 2011 Perşembe

HakSen 4/C Raporu





4/C lilerin kadrolu görevlere atanması için sendikamızın yaptığı mücadeleye katkı sağlayacağına inandığımız 4/C Raporu hazırlanmıştır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre yasal güvenceden yoksun bir şekilde sadece Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen şartlara göre çalışan binlerce kişinin hak ve hukukunun yasal güvenceye alınması için sendikamızın hem hukuki hem de demokratik mücadelesi devam etmektedir.

Seçimler öncesi , sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan düzenlemelere 4/C li persaonelin de dahil edilmesi için tüm 4/C lilerle birlikte sendikamızın yoğun çabasına rağmen sonuç alınamamıştır. Ancak, konu başta sayın Başabakanımız olmak üzere tüm yetkililerin ilgi ve bilgisine sunulmuştur.

Bu çalışmalarımız aralıksız bir şekilde yeni yasama döneminde de devam edecek olup, hem hukuk hem de insani anlamda sürdürülmesi mümkün olmayan “4/C Kölelik Düzeni” mutlaka sona erecektir.

Bu süreçte, 4/C li personelin gerçek anlamda yaşadığı sorunlara göstermelik bir şekilde destek veren, onların hukuki haklarına karşı ilgisiz ve bilgisiz kalan ve 4/C lileri sadece potansiyel üye olarak gören sendikal anlayışlarla böylesi önemli bir sorunun çözülmesi mümkün değildir.

Sendikamızın hukuki mücadelesi sonucu 4/C nin Anayasa Mahkemesinde iptali gündeme geldiğinde bizden önce olaya sahiplenen, olası bir iptal kararına karşı konunun üstüne atlamaya hazır emek hırsızları acaba şimdi nerelerdeler ?

Onların nerede olduğunu bilmiyoruz ama HAKSEN, dün de bugün de yarın da iyi günde kötü günde 4/C lilerin gerçek dostu ve müttefiki olamaya devam edecektir.

HAKSEN, 4/C lilerin haklarının üye sayısıyla övünmekle değil, gerçek anlamda mücadele ile çözüleceğini bilmektedir. Bu yüzden en ön safta mücadeleye devam etmektedir.

Bu mücadele sadece HAKSEN’in değil, hak ve emekten yana tüm kesimlerin mücadelesidir.

Başta da hak ve emeği sömürülen 4/C li çalışanlarındır.
Onların da yeri HAKSEN’DİR.

Genel Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Şube Yöneticisi, İl,İlçe ve İşyeri Temsilcisi olarak bu kutlu mücadelede 4/C lilerin yeri HAKSEN’dir.

Konuları çok dallandırıp budaklandırmadan, 4/C nin tüm yönleriyle daha iyi anlaşılması, arkadaşlarımızın her düzeyde yetkiliye sunabileceği, anlaşılır ve özet olarak Genel Başkan Ayhan Çivi tarafından hazırlanan 4/C raporu ekte sunulmuştur.

Sendikamız, kurumsal kimliği ile bu raporu ilgili taraflara iletecektir.
Bu raporun tüm 4/C li personel tarafından başta bakanlar olma üzere ulusal ve yerel basına , bölge milletvekillerine, siyasi kişilere iletilmesinde büyük yarar vardır.

Yaşasın hak ve emek mücadelemiz...

Yaşasın 4/C linin Onurlu Mücadelesi...

Yaşasın HAKSEN.... 
HABERE EKLENMİŞ DOSYALAR
4c_raporu.pdf isimli dosyayı indirmek için tıklayınız!



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 4/C Raporu

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a 2 günlük ziyaret kapsamında geldiği memleketi Muş'ta 4/C Raporu sunuldu.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’la 2 günlük ziyaret kapsamında geldiği memleketi Muş'ta 4/C liler adına görüşen HakSen Muş İl Temsilcisi Engis Kılınç başkanlığındaki Güngör Kaya ve Kudbettin Çelik’ten oluşan heyet bakana konfederasyonumuz tarafından hazırlanan 4/C raporunu sundu.

4/C lilerin de kadroya geçirilmesi için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan destek isteyen Kılınç, sayın bakanımız tekelin özelleştirmesi aşamasında da bizlere destek olmuştu. 4/C li personelin de kadroya geçirilmesi için konuyu Çalışma Bakanı sayın Faruk Çelik ile görüşeceğini ifade ettiler ¸dedi.


4/C'liye Fitre Vermek Dinen Caiz




HakSen Ekonomi servisi tarafından yapılan araştırmaya göre, 4/C'li çalışan geçici personele fitre verilebileceği tespit edildi.
Haksen tarafından yapılan araştırmaya göre, 4/C'li çalışan geçici personele sadaka-ı fıtır (fitre) verilebileceği tespit edildi. 4/C'linin 2011 yılı aylık ortalama gelirinin 806 TL olarak hesaplandığı araştırmaya göre, Ramazan ayında Din İşleri Yüksek Kurulunun belirlediği günlük 7. 5 TL baz alındığında dört kişilik bir 4/C'li ailesinin Ramazan ayındaki gıda harcamasına 870 TL ayırması gerekiyor. Bu nedenle, 4/C'li personele fitre verilmesinde dini açıdan hiçbir sakınca bulunmadığı belirtiliyor.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) tarafından yapılan araştırma sonucunda, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan geçici personele fitre verilebileceği tespit edildi. Haksen tarafından yapılan araştırmada, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2011 yılında belirlenen fitre miktarı ile 4/C'li personelin aylık ortalama geliri baz alındı.

-DİYANETE GÖRE FİTRE ASGARİ 7. 5 TL-

Açıklamada, Türkiye'nin sosyo-ekonomik durumu ve bir kişinin günlük asgari gıda ihtiyacını göz önünde bulunduran Din İşleri Yüksek Kurulu'nun 2011 yılı Ramazan ayından 2012 yılı Ramazan ayının başlangıcına kadar en düşük sadaka-i fıtır miktarını 7. 5 TL olarak tespit ettiği ifade edilerek, "Ayrıca alınan kararda, bu miktarın, asgari miktar olduğu, sadaka-i fıtır da verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığı belirtilmiştir" denildi.

-4/C'LİNİN ORTALAMA AYLIK GELİRİ 806 TL-

Yılın 11 ayı aylık ödenen ilköğretim mezunu bir 4/C'linin 2011 yılı aylık ortalama gelirinin 806 TL olarak hesaplandığı araştırmaya göre Ramazan ayında Din İşleri Yüksek Kurulu'nun belirlediği günlük 7. 5 TL baz alındığında dört kişilik bir 4/C'li ailesinin Ramazan ayındaki gıda harcamasına 870 TL ayırması gerekiyor.

Aylık gelirinin tamamını dahi gıda harcamasına yetmeyen 4/C'linin, kira, ulaşım, haberleşme, elektrik, su gibi temel harcamalarını ise ancak borçlanarak karşılayabiliyor.

Bu nedenle, 4/C'li personele fitre verilmesinde dini açıdan hiçbir sakınca bulunmadığı belirtiliyor.
Kaynak:Haksen

14 Temmuz 2011 Perşembe

ANAYASAL HAKKIMIZI KULLANMAK İSTİYORUZ!..


Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk "Artık anayasal bir hak haline gelen toplu sözleşme hakkımızı sonuna kadar kullanarak, memurların açlık ve yoksulluğuna çözüm getirmek istiyoruz.. " dedi.
İSMAİL KONCUK: “MEMURLAR KARIN TOKLUĞUNA ÇALIŞTIRILIYOR”
Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2011 HAZİRAN ayına ait asgari geçim endeksi sonuçları açıklandı.
Buna göre;
Tek kişinin yoksulluk sınırı 1.535,91 TL
Dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı ise 3.083,07 Lira olarak belirlendi.
Açlık sınırı 1.172 Lira 58 Kuruş olarak hesaplanmıştır
Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise 2011 yılı Haziran ayında 1.208,79 Lira olarak belirlendi.
Haziran 2011 itibarı ile ortalama 1.545,04 TL ücret alan bir memurun ailesi için yaptığı gıda harcaması, maaşının %45,96’sını oluşturdu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerinde bulunan konut gideri ise Haziran 2011 ortalama maaşının %32,27’sine denk geldi. Buna göre bir memur, ortalama maaşının %78,23’ünü yalnızca gıda ve barınma harcamalarına ayırmak zorunda kaldı.Diğer ihtiyaçlarını karşılamak için ise maaşının % 21,77’si ile yetindi. Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılaması için Haziran 2011 maaşından geriye yalnızca 336 TL kaldı.
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk yaptığı açıklamada, yoksulluk sınırı rakamına dikkat çekerek memurun içinde bulunduğu dar boğazın boyutlarının önemsenmesi gerektiğini söyledi. Koncuk açıklamasında şunları söyledi: “Ortalama 1550 lira maaş alan bir memurun gıda ve kira harcamalarından sonra geriye 336 lira kalıyor ki bu rakam insanca yaşamaya yetecek düzeyde değildir. Memurlarımız gıdaya ve kiraya yani karın tokluğuna çalışmaktadırlar.
Türkiye’de yaşayan dar ve sabit gelirlilerin yaşadığı ekonomik sıkıntı gün geçtikçe artmaktadır. Rakamlar bize gösteriyor ki, sadece gıda ve barınma kalemlerinin harcanmasına bile maaş yetmemektedir. Hükümet hizmetindeki kurumlar tarafından, akla hayale sığmayan harcama kalemleriyle yapılan enflasyon hesaplarının doğruyu yansıtmadığı ortadadır. Bu şartlarda kamu çalışanları da borç ve kredi batağında yüzmektedir. Hükümetin görmezden geldiği bu durum, sahte enflasyon rakamlarıyla örtbas edilmektedir. Ne hikmetse her yıl toplu görüşmeler öncesinde enflasyon eksi çıkmaktadır. Ancak rakamlar göstermektedir ki vatandaşlarımızın açlık ve yoksulluk sınırı sürekli artmaktadır.
Türkiye Kamu-Sen olarak yıllarca bu durumu anlatmaya çalıştık ama yaşadığımız sıkıntılar hep göz ardı edildi. AKP iktidara geldiğinden beri zorunlu tüketim harcamaları enflasyona göre yüzde 30 daha fazla arttı.. Bu da enflasyon rakamlarının cebimizdeki enflasyondan daha düşük gösterildiğini ortaya koymaktadır.Artık anayasal bir hak haline gelen toplu sözleşme hakkımızı sonuna kadar kullanarak, memurların açlık ve yoksulluğuna çözüm getirmek istiyoruz.. Bu noktada, memur maaş artışlarında hedeflenen enflasyon yerine gerçekleşen enflasyonun dikkate alınması ve büyüme ve refah payının maaşlara eklenmesi için her türlü mücadeleyi göstereceğiz.”

Artık 4/C'liler Emekliliğe Zorlanamayacak

Sendikamızın verdiği hukuk mücadelesi sonucu bir ilk daha , 4/C liler süreleri dolsa bile istekleri dışında emekliliğe zorlanamayacak.

657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre çalışan personelin uğradığı haksızlıklara karşı kesintisiz mücadelesini sürdüren sendikamız, kölelik düzenini teşhir etmeye devam ediyor.

Bursa 1. İdare Mahkemesi, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre anketör olarak çalışan personelin emekliliğe hak kazanması nedeniyle sözleşmesinin yenilenmemesinin yürütmesini durdurdu. Karar gereği, 4/C'li sözleşmeli personel istemediği sürece emekliliğe ayrılmaya zorlanamayacak.

Bursa 1. İdare Mahkemesi, 657 sayılı Yasanın 4/C maddesine göre anketör olarak çalışan personelin emekliliğe hak kazanması nedeniyle sözleşmesinin yenilenmemesinin yürütmesini durdurdu. Karar gereği, 4/C'li sözleşmeli personel istemediği sürece emekliliğe ayrılmaya zorlanamayacak.

(ANKA) - Bursa 1. İdare Mahkemesi, 657 sayılı Yasanın 4/C bendi uyarınca geçici personel statüsünde anketör olarak çalışan personelin emekliliğe hak kazanması nedeniyle sözleşmesinin yenilenmemesinin yürütmesini durdurdu. Karar gereği, 4/C'li sözleşmeli personel istemediği sürece emekliliğe ayrılmaya zorlanamayacak.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa Bölge Müdürlüğü'nde 20 yıldan beri aralıksız 4/C'li olarak görev yapan Fatma Mirzaoğlu'nun emekliliğe hak ettiği gerekçesiyle 2011 yılında sözleşmesi yenilenmedi.

Büro Çalışanları Hak Sendikası (Büro Hak-Sen) söz konusu gerekçeye dayanarak yapılan işlemin hukuka aykırı olduğunu iddia ederek, sendika üyesi adına Bursa 1. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Dosyayı inceleyen Mahkeme kararında, "1990 yılından bu yana 20 yıldır görev yapan davacının, görevinde başarısızlığına veya hizmetine ihtiyaç duyulmadığına yönelik hukuken kabul edilebilir bir somut tespit bulunmadığı anlaşıldığından hizmet sözleşmesinin sona ermesi üzerine 5510 sayılı Kanuna göre yaşlılık aylığını hak etmesi sebebiyle sözleşmesinin yenilenmemesine ilişkin işlemde kamu yararı ve hizmet gerekleri bakımından hukuka uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Oybirliği ile alınan kararda; "Hukuk Devleti olmanın gereği, idarelerin takdir yetkisine dayalı olarak tesis ettikleri bireysel ya da düzenleyici işlemlerin hukuken geçerli ve objektif bir sebebe dayanmasıdır. Takdir yetkisine dayalı işlemlerin, hukukun belirlediği sınırlar ve eşitlik kuralı gözetilerek kamu yararına ve hizmet gereklerine uygun şekilde objektif, makul ve geçerli neden ve gerekçelere dayalı olarak tesis edilmesi gerektiği" ifadeleri kullanıldı.

-"YARGI BİR HAKSIZLIĞA DAHA DUR DEDİ"-

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, mahkeme kararıyla ilgili olarak ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Bu karar TÜİK'te yıllardan beri uygulanan hukuk dışı anlayılşın tescilidir" dedi.
TÜİK'te 4/C'li olarak görev yapan personelin yıllardan beri hukuka aykırı bir şekilde sözleşmesinin yenilenmediğini, yüzlerce kişinin bu nedenle işten çıkarıldığını savunan Çivi, TÜİK'te keyfi ve hukuk dışı uygulamalarla 4/C'li personele 'köle' muamelesi yapıldığını söyledi.(ANKA)
HABERE EKLENMİŞ DOSYALAR
yeni_karar.pdf isimli dosyayı indirmek için tıklayınız!
Kaynak:HAK-SEN

10 Temmuz 2011 Pazar

Sendikalara Üye Olan Memur Sayıları Temmuz 2011

Sendikalara Üye Olan Memur Sayıları Temmuz 2011


Sendikalara üye olan memur sayılarına dair 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları İle Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2011 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliğ resmi gazetede yayımlandı. Memur-sen 515.378üye sayısıyla ilk sırada yer alırken, Türkiye Kamu-Sen394.497 üye sayısıyla ikinci, KESK ise 232.083 üye sayısıyla üçüncü sırada yer aldı.
7 Temmuz 2011 PERŞEMBEResmî GazeteSayı : 27987
TEBLİĞ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:
4688 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNU GEREĞİNCE KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI İLE KONFEDERASYONLARIN ÜYE SAYILARINA İLİŞKİN 2011 TEMMUZ
İSTATİSTİKLERİ HAKKINDA TEBLİĞ

Hizmet Kolu Sıra NoHizmet Kolunun
Adı
Toplam Kamu Görevlileri SayısıKamu Görevlileri Sendikasının UnvanıBağlı Olduğu KonfederasyonSendika Dosya NoToplam Üye SayısıSendikalaşma Oranı (%)
1Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmetleri181.595 BES
(Büro Emekçileri Sendikası)
KESK3222.31112,29
TÜRK BÜRO – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
3639.76321,90
(Türkiye Büro Çalışanları Sendikası)
BÜRO MEMUR – SENMEMUR-SEN6332.97918,16
(Büro Memurları Sendikası)
BÜRO HAK-SENHAK-SEN891.2360,68
(Büro Çalışanları Hak Sendikası)
BİRLEŞİK BÜRO-İŞBİRLEŞİK
KAMU-İŞ
1248870,49
(Birleşik Büro Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası)
BAĞIMSIZ BÜRO-SENBASK1275680,31
(Bağımsız Büro Hizmet Kolu Sendikası)
MESBAĞIMSIZ144670,04
(Müstakil Emekçiler Sendikası)
DEMOKRATİK OFİS-SEN
(Türkiye Demokratik Ofis Çalışanları Sendikası)
DESK1574340,24
ADALET  BÜRO-SEN
(Türkiye 1 Nolu Hizmetleri Kolu Çalışanları Sendikası)
BAĞIMSIZ1586670,37
2Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri909.168TÜRK EĞİTİM-SEN
(Türkiye Eğitim ve Öğretim Bilim  Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası)
TÜRKİYE
KAMU – SEN
12179.30019,72
EĞİTİM – SENKESK14115.94912,75
(Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası)
EĞİTİM – BİR – SENMEMUR-SEN28195.69521,52
(Eğitimciler  Birliği  Sendikası )
ÇESBAĞIMSIZ41190,00
(Çağdaş Eğitimciler Sendikası)
TEM – SENBAĞIMSIZ431.9670,22
(Tüm Eğitimciler ve Eğitim Müfettişleri Sendikası)
ÖZGÜR EĞİTİM-SENBAĞIMSIZ1064040,04
(Özgür Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası)
ANADOLU EĞİTİM-SENDESK1122450,03
(Anadolu Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmetleri Sendikası)
ATA EĞİTİM-SENBAĞIMSIZ116610,01
(Ata Eğitim Bilim ve Kültür Çalışanları Sendikası)
EĞİTİM-İŞBİRLEŞİK
KAMU-İŞ
12023.3532,57
(Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası)
TEÇ-SENBAĞIMSIZ1254.6480,51
(Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası)
KUVAYI EĞİTİM-SENBAĞIMSIZ12690,00
( Kuvayı Milliye Eğitim Sendikası)
EĞİTİM HAK-SENHAK-SEN1326870,08
(Eğitim, Öğretim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası)
AND-SENBAĞIMSIZ1384420,05
( Anadolu Eğitim Çalışanları Birliği Sendikası)
EÇSEN BAĞIMSIZ15340,00
(Eğitim Çalışanları Sendikası)
TÜM EĞİTİM BİR-SENBAĞIMSIZ154580,01
(Tüm Eğitimciler Birliği Sendikası)
BAĞIMSIZ EĞİTİM ÇALIŞANLARI SENDİKASIBASK1562510,03
(Bağımsız Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası)
DESBAĞIMSIZ1614020,04
(Demokrat Eğitimciler Sendikası)
BİRLİK EĞİTİM-SENBAĞIMSIZ1632810,03
(Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Çalışanları Sendikası)
EY-SENBAĞIMSIZ1661710,02
(Eğitim Yöneticileri Sendikası)
BİLGEÇ-SENBAĞIMSIZ1681220,01
(Bilinçli ve Gelişimci Eğitim Çalışanları Sendikası)
EĞİTİM SÖZ-SENBAĞIMSIZ1702550,03
(Eğitim ve Bilim Çalışanlarının Sözü Sendikası)
MEÇ-SENBAĞIMSIZ172250,00
(Milli Eğitim ve Bilim Hizmetleri Çalışanları Sendikası)
TEG-SENBAĞIMSIZ1731360,01
(Tüm Eğitim Gönüllüleri Sendikası)
3Sağlık ve Sosyal Hizmetler381.436TÜRK SAĞLIK – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
593.03524,39
(Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler  Kolu Kamu Çalışanları Sendikası)
SESKESK1641.52010,89
(Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası)
SAĞLIK – SENMEMUR-SEN30135.59135,55
(Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası)
BİRLEŞİK SAĞLIK – İŞBİRLEŞİK
KAMU-İŞ
392650,07
(Birleşik Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası)
SAĞLIK-BİRBAĞIMSIZ50290,01
( Sağlık Çalışanları Birliği Sendikası )
BAĞIMSIZ SAĞLIK – SENBASK877820,21
(Bağımsız Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Görevlileri Sendikası)
SAĞLIK HAK-SENHAK-SEN1336170,16
(Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası)
TÜM SAĞLIK-SENDESK1451.0860,28
(Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası)
SÖZ-SENBAĞIMSIZ1472340,06
(Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarının Sözü Sendikası)
ACİL-SENBAĞIMSIZ1481720,05
(Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kamu Çalışanları Sendikası)
SAĞLIK ÇALIŞANLARI SENDİKASIBAĞIMSIZ151180,00
(Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Çalışanları Sendikası)
HİZMET SAĞLIK-SENBAĞIMSIZ152590,02
(Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hizmet Sendikası)
BİRLİK SAĞLIK-SENBAĞIMSIZ15590,00
(Sağlık ve Sosyal Hizmetler Çalışanları Birliği Sendikası)
SAĞLIK SÖZ-SENBAĞIMSIZ1592840,07
(Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Çalışanlarının Sözü Sendikası)
SAĞLIK DEĞİŞİM-SENBAĞIMSIZ1671090,03
(Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Değişim Sendikası)
GENEL SAĞLIK-İŞBAĞIMSIZ1694820,13
(Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası)
DEMOKRATİK SAĞLIK-SENBAĞIMSIZ1741970,05
(Demokratik Sağlık Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası)
4Yerel Yönetim Hizmetleri99.655TÜM BEL – SENKESK2028.51628,61
(Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası)
TÜRK YEREL HİZMET – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
2513.28813,33
(Türkiye Yerel Yönetim Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası )
BEM – BİR – SENMEMUR-SEN5139.85639,99
(Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası)
YEREL – İŞBİRLEŞİK
KAMU-İŞ
1319850,99
(Yerel Yönetim Hizmeti Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası)
YEREL HAK-SENHAK-SEN1362190,22
(Yerel Yönetim Çalışanları Hak Sendikası)
BAĞIMSIZ YEREL HİZMET-SENBASK1401670,17
(Bağımsız Yerel Yönetimler Çalışanları Sendikası)
5Basın, Yayın ve İletişim Hizmetleri36.895TÜRK HABER – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
612.37733,55
(Türkiye Haberleşme, Kağıt  ve Basın-Yayın Hizmet Kolu  Kamu Çalışanları Sendikası )
HABER – SENKESK194.26411,56
(Basın Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri  Sendikası )
BİRLİK HABER – SENMEMUR-SEN538.58323,26
( Birlik Haberleşme ve İletişim Çalışanları Sendikası )
BAĞIMSIZ HABER – SENBASK1028812,39
(Bağımsız Haberleşme ve Basın-Yayın Hizmet Kolu Kamu Görevlileri  Sendikası)
HABER HAK- SENHAK-SEN134180,05
(Basın, Yayın ve İletişim Çalışanları Hak Sendikası )
DEMOKRAT HABER-SENDESK162770,21
(Türkiye Demokrat Haberleşme Çalışanları  Sendikası )
6Kültür ve Sanat Hizmetleri17.961TÜRK KÜLTÜR SANAT – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
82.65214,77
(Türkiye Kültür ve Sanat Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası)
KÜLTÜR SANAT – SENKESK103.88321,62
(Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası)
KÜLTÜR MEMUR – SENMEMUR-SEN842.61014,53
(Kültür Memurları Sendikası)
BAĞIMSIZ KÜLTÜR SANAT-SENBASK117820,46
(Bağımsız Kültür ve Sanat Çalışanları Sendikası)
KÜLTÜR SANAT-İŞBİRLEŞİK
KAMU-İŞ
1351881,05
(Kültür ve Sanat Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası)
7Bayındırlık, İnşaat ve Köy Hizmetleri31.870TÜRK İMAR – SENTÜRKİYE               KAMU – SEN226.08319,09
(Türkiye İmar ve İnşa Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası)
YAPI YOL – SENKESK294.19813,17
(Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık ve Tapu kadastro Kamu Emekçileri Sendikası)
BAYINDIR MEMUR – SENMEMUR-SEN557.71424,20
(Bayındır, İnşaat, Yol, Yapı, Tapu ve  Kadastro Çalışanları Birliği Sendikası)
BAĞIMSIZ YAPI İMAR – SENBASK863381,06
(Bağımsız Yapı ve İmar Çalışanları Sendikası)
İMAR HAK – SENHAK-SEN1392950,93
( İmar Çalışanları Hak Sendikası)
8Ulaştırma Hizmetleri26.047 TÜRK ULAŞIM – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
116.54525,13
(Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası)
BTSKESK213.21312,34
(Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası)
ULAŞTIRMA MEMUR – SENMEMUR-SEN855.53121,23
(Ulaştırma Çalışanları Memur  Sendikası)
BAĞIMSIZ ULAŞIM – SENBASK1041150,44
(Bağımsız  Ulaştırma Hizmetleri  Kamu Çalışanları Sendikası)
ULAŞTIRMA FAAL – SENDESK122330,13
(Ulaştırma Faal Memur Sendikası)
ULAŞIM HAK – SENBAĞIMSIZ1291440,55
(Ulaştırma Çalışanları Hak Sendikası)
UDEM HAK – SENHAK-SEN146470,18
(Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası)
9Tarım ve Ormancılık Hizmetleri52.120TARIM ORKAM – SENKESK43.3416,41
(Tarım Orman ve Hayvancılık  Hizmet Kolu  Kamu Emekçileri Sendikası)
TÜRK TARIM ORMAN – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
2413.56726,03
(Türkiye Tarım – Orman ve Gıda Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası)
TOÇ BİR – SENMEMUR-SEN3425.58749,09
(Tarım – Orman Çalışanları Birliği Sendikası)
BATOÇ-SENBASK901610,31
(Bağımsız Tarım – Orman ve Çevre Sendikası)
TOÇ HAK – SENHAK-SEN1282990,57
(Tarım – Orman ve Çevre Hak Sendikası)
BİRLİK TARIM ORMAN – SEN
(Birlik Gıda Tarım Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası)
BAĞIMSIZ160210,04
TARIM ORMAN-İŞ
(Tarım, Orman, Hayvancılık ve Çevre Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası)
BİRLEŞİK
KAMU-İŞ
1647441,43
DEM -TOÇ-SEN
(Demokratik Tarım, Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası)
DESK1711260,24
10Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri37.891TÜRK ENERJİ – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
77.32419,33
(Türkiye Enerji Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası )
ESMKESK274.31111,38
(Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası)
ENERJİ BİR – SENMEMUR-SEN3511.36229,99
( Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmetleri Çalışanları Birliği Sendikası)
BAĞIMSIZ ENERJİ – SENBASK911750,46
(Bağımsız Enerji, Sanayi ve Madencilik Hizmet Kolu Kamu Görevlileri  Sendikası)
ENERJİ HAK – SENHAK-SEN130810,21
(Enerji, Sanayi ve Madencilik Çalışanları Hak Sendikası)
11Diyanet ve Vakıf Hizmetleri99.905TÜRK DİYANET VAKIF – SENTÜRKİYE
KAMU – SEN
920.56320,58
(Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Kamu Görevlileri Sendikası)
DİYANET – SENMEMUR-SEN1849.87049,92
(Türkiye Diyanet  ve Vakıf Görevlileri Sendikası)
DİVESKESK745770,58
(Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası)
BAĞ. DİYANET VAKIF-SENBASK1151070,11
(Bağımsız Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası)
DİVA-SENBAĞIMSIZ1183.9543,96
(Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası)
DİN BİR-SENDESK1492.1452,15
(Özerk Diyanet Vakıf Çalışanları Birliği Sendikası)
Toplam Memur Sayısı:1.874.543Toplam Sendikalı Memur Sayısı:1.195.10263,75

Dosya
No
KAMU GÖREVLİLERİ KONFEDERASYONLARININ ÜNVANITOPLAM ÜYE SAYISI
17KESK232.083
(Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu)
26TÜRKİYE KAMU-SEN394.497
(Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu)
52MEMUR-SEN515.378
(Memur Sendikaları Konfederasyonu)
92BASK3.627
(Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu)
98BAĞIMSIZLAR15.450
 
141BİRLEŞİK KAMU-İŞ26.422
(Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu)
142HAK-SEN3.499
(Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu)
165DESK4.146
(Demokratik Sendikalar Konfederasyonu)
 GENEL TOPLAM         1.195.102
1 – Üyesi olmayan veya üye bildiriminde bulunmayan sendikalara bu istatistikte yer verilmemiştir.
2-  Toplam çalışan kamu görevlisi sayısı, bildirimde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının bildirimlerine göre oluşturulmuştur.  Kaynak