30 Mayıs 2011 Pazartesi

Sözleşmeli Personelin Hepsi Kadroya Geçecek


Sözleşmeli Personelin Hepsi Kadroya Geçecek


Başbakan Tayyip Erdoğan, konuk olduğu canlı yayında sözleşmeli çalışanlara kadro müjdesi verdi. Başbakan, “Sözleşmeli personel sorununu çözeceğiz” dedi. 
Devletin tüm birimlerinde çalışan sözleşmeli personelin kadroya alınacağını söyleyen Başbakan; “Yetiştirmeye çalışıyoruz olursa hemen seçimden önce, yetişmezse mutlaka seçimden hemen sonra hepsi kadroya alınacak” dedi. Başbakan; Milli Eğitim, Sağlık ve bütün alanlarda ne kadar sözleşmeli çalışan varsa hepsinin kapsama dahil olduğunu açıkladı. 
Şu an koalisyon ihtimali görmediğini dile getiren Erdoğan, “45-50 aralığında neticeler geliyor partimizle alakalı, CHP ile ilgili 25-30 aralığında neticeler geliyor, MHPile ilgili ise yani o adeta bir baraj noktasında, 10-12 arasında bir durumu söz konusu. Tabii son iki hafta ne getirir ne götürür onu bilemem” diye konuştu.
Kaynak: Gazetevatan

Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçişi 1-2 Gün İçinde Gerçekleşebilir


Başbakan Erdoğan: Kanun Hükmünde Kararname ile yetiştirebilirsek 1-2 gün içinde çözebiliriz.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli personele kadro müjdesini tekrarladı.
Sözleşmeli personelin kadro endişesini kafasından silmesini isteyen Erdoğan, “Kanun hükmünde kararnameyle 1-2 gün içinde çıkarabiliriz” dedi.
Erdoğan şunları kaydetti:
“Sözleşmeli personelimiz endişesini kafasından silsin, bunu Memur-Sen kongresinde açıkladım, çözeceğiz. Tabi KHK ile yetiştirebilirsek şu bir iki gün içinde çözeceğiz. Yetiştiremezsek seçim sonrası. Böylece halletmiş olacağız.”

5 Mayıs 2011 Perşembe

TÜRK İSTATİSTİK KURUMU 2009 - ∞▲

2009 Ağustos Ayı'nda Gerçekleştirilen Toplu Görüşmelerde Türk Büro-Sen'ın Devlet Personel Başkanlığı Devlet Bakanı Sn. Hayati YAZICI'nın imzasıyla sorunlarımızı kuruma bildirilen , bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapılması istenilen tutanak metni...."Yrumsuz"






































http://www.turkburosen.org.tr/toplugorusmeevraklar/ 
TÜİK Ankara Bölgede Bilgilendirme Toplantısı



          Tüik Ankara Bölge Müdürlüğünde düzenlenen “Bilgilendirme Toplantısında” konuşan Genel Başkan Ayhan Çivi, 4/C hukuk mücadelemiz sürüyor, dedi


Sendikamızın yaptığı çalışmalar hakkında üyelerimizi aydınlatmak, sorunlarını işyerinde tespit etmek, öneri , talep ve eleştirilerini dinlemek amacıyla düzenlenen Bilgilendirme Toplantıları devam ediyor.


15 Nisan 2011 Cuma günü Tüik Ankara Bölge Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen toplantıya Genel Başkan Ayhan Çivi, Büro Hak-Sen Genel Sekreteri Asuman Bozoğlu, Büro Hak-Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Ömer Yılmaz, İşyeri Sendika Temsilcimiz Mehmet Karabulut ile Tüik Ankara Bölge Müdürlüğü çalışanları katıldı.


Genel Başkan Ayhan Çivi, sendikamızın yetkili olduğu Tüik Ankara Bölge Müdürlüğünde personelin verdiği destekten dolayı teşekkür etti.


Çivi , 45 dakika süren konuşmasında şu başlıklara yer verdi;
-Toplantının amacı,
-Sendikamızın anlayışı,
-Bugüne kadar yapılan çalışmalar,
-Anayasa Mahkemesinin 4/C kararı,
-Devam eden hukuki süreç,
-Devam eden davalar,
-Yetkili sendika,
-HakSen’in durumu,
-Bölgede devam eden soruşturma


Toplantının ardından katılan personelin sorularını cevaplandıran Genel Başkan Ayhan Çivi, toplantıyı bitirdi.
Burohaksen-org-tr


Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim vaatlerini açıkladı...

Kılıçdaroğlu, CHP'nin seçim vaatlerini açıkladı


  ''Taşeron uygulamasına son vereceğiz. Devlette taşeronluk olmaz. Çalıştırıyorsan adam çağırırsın adam gibi çalıştırırsın ücretini verirsin, kadrosunu verirsin. İş yasalarına tabi çalışır. Hakkı, iş güvencesi olur. Bir kişinin iki dudağı arasına işçinin iş güvencesini bırakamazsınız, bu doğru değil. O nedenle bütün taşeron işçilere sesleniyorum, CHP dışında hiçbir siyasal parti 'taşeron işçiliği kaldıracağım' demedi. Biz diyoruz, çünkü biz sizin partiniziz. Yani halkın partisiyiz. Bunları o kardeşlerim unutmasınlar. Sadece taşeron işçiliği değil, '4/B, 4/C ucubesini de kaldıracağız. Bakıyorsunuz iki kişi yan yana çalışıyor bir kamu kuruluşunda, birisi kadrolu, diğeri 4/B'li. Neymiş? 11 ay çalışıyor. Bir ay işine son, ertesi yıl yeniden bir sözleşme, tekrar aynı sistem devam. Aynı işi yapıyorlar, niye aynı parayı almıyorlar? Niye aynı güvencelere sahip değiller? İkisi de insan değil mi? Bu uygulamaya da son vereceğiz. Kurallar herkes için eşit olmalı. Mademki eşitlikten yana bir toplumuz, mademki doğruluktan, dürüstlükten yana bir toplumuz o zaman insanlar arasına fark koymayacağız.''
Kaynak:Memurlar.net
                   





4 Mayıs 2011 Çarşamba

340 bin sözleşmelinin gözü Kanun Hükmünde Kararname'de


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kamu  kurumlarındaki personele verdiği müjde 340 binsözleşmeliyi ilgilendiriyor. 4-B'li çalışan 270 bin kamu çalışanı ile devlette 4-C'li çalışan 70 bin kişi kadro verilirse birçok yeni hak kazanacak. Erdoğan'ın açıklamasının ardından 340 bin sözleşmenin gözü kulağı Kanun Hükmünde Kararname'ye çevrilmiş durumda.
Başbakan Erdoğan'ın Memur-Sen 4. Olağan Genel Kurulu'nda açıkladığı müjde 340 bin sözleşmeli memurun hayatını değiştirecek. 657 sayılı devlet memuru kadrosuna geçecek olan 370 bin kişi maaş artışlarında, tayinlerde avantajlara sahip olacak. 4-C'liler her yıl sözleşme yenilemekten kurtulacak. En önemli düzenleme desözleşmeli memur müdür ve idareci olmazken bundan böyle bürokrasi yolu da bu 370 bin kişiye açılacak.
Zaman"CİHAN   -   16.04.2011 - 14:35"

Anayasa Mahkemesi 4-C maddesinin iptal talebini reddetti

Anayasa Mahkemesi 4-C maddesinin iptal talebini reddetti
Anayasa Mahkemesi, Tekel işçilerinin eylemleriyle gündeme gelen ve özelleştirilen kurumlardaki işçilerin, başka kurumlarda geçici işçi olarak çalıştırılmasına imkan tanıyan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun, '4/C' maddesinin iptali istemini reddetti.
Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, '4/C' maddesi ile 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu'nun 49. maddesinin ikinci fıkrasının Anayasa'ya aykırı olduğuna hükmederek, iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Anayasa Mahkemesi, başvuruyla ilgili ilk incelemesini 20 Mayıs 2010'da yapmış, davayı esastan görüşmeye, yürürlüğünün durdurulması isteminin esas inceleme aşamasında ele alınmasına karar vermişti. Başvuruyu dün esastan görüşen Yüksek Mahkeme, oyçokluğuyla iptal istemini reddetti.
TÜİK'te '4/C' statüsünde çalışan bir vatandaşın emeklilik süresi dolunca iş akdi sona erdirildi. Şahsın, kıdem tazminatı talebi TÜİK tarafından reddedildi. Bunun üzerine "başvurunun reddi, hizmet sözleşmesinde yer alan 'Emekli olan 4/C statüsündeki personele kıdem tazminat ödenmez' hükmü ile bunun dayanağı Bakanlar Kurulu kararının ilgili maddesinin yürütmesinin durdurulması" istemiyle Danıştay'da dava açtı. Danıştay 2. Dairesi talebi reddetti. Vatandaşın itirazı üzerine dosya, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'na geldi. Kurul, itirazı reddetti, ancak '4/C' maddesinin Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasıyla, maddenin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.
Anayasa Mahkemesi dün ayrıca, 1 Ekim 2008'de yürürlüğe giren 5754 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini de reddetti. Söz konusu düzenlemelerin iptali için yüksek mahkemeye CHP tarafından dava açılmıştı.
Zaman"31.03.2011"

Sözleşmeli personel işini kaybetmekten korkuyor


Türkiye Kamu-Sen'in araştırmasına göre, sözleşmeli personelin 63,3'ü yüksek maaş ve iyi bir kariyer yerine iş güvencesi istiyor, yüzde 42'si ise her gün işten çıkarılma korkusuyla yaşıyor.
Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, yedi coğrafi bölgeden toplam bin 838 sözleşmeli kamu çalışanı üzerinde anket çalışması gerçekleştirdi. Ankete 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi ve 4924 sayılı kanun uyarınca sözleşmeli olarak çalışan bin 344, 657 sayılı kanunun 4/C maddesi çerçevesinde geçici olarak çalışan 494 personel katıldı.
Türkiye Kamu-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, anketin amacının kamuda geçici ve sözleşmeli statüde görev yapan personelin iş yerinde iş güvencesinden dolayı sorun yaşayıp yaşamadığı, iş yaşamında öncelik verdiği konular, ekonomik durumları, çalışanların işleri gereği ailelerinden ve yaşadıkları şehirden ayrılıp ayrılmadığı, sendikal tercihleri ve sendika algılarının tespit edilmesi olduğu belirtildi.
Açıklamada, anketten ulaşılan sonuçlara göre, sözleşmeli personelin yüzde 53'ü çalışmak için yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalmış. Erkekler, kadınlara oranla daha fazla çalışmak için yaşadığı şehirden ayrılıyor.
Sözleşmeli personelin yüzde 63,3'ü yüksek maaş ve iyi bir kariyer yerine iş güvencesi istiyor. Kadınlar daha çok iş güvencesi isterken, erkekler daha yüksek maaş da talep ediyor. .
Araştırmaya katılan sözleşmeli personelin yüzde 20,8'i, aldıkları maaşla zorunlu harcamalarını karşılayabilirken, yüzde 79,2'si ise yoksulluk sınırının altında kaldığını beyan etti. Kadınların yüzde 25,5'i aylık kazancı ile zorunlu harcamalarını temin edebildiğini belirtirken, erkeklerde bu oran yüzde 18,8'de kaldı.
-İŞSİZLİK KORKUSU-
Ankette yer alan sözleşmelilerin yüzde 42'si, her gün işten çıkarılma korkusuyla yaşıyor. İşini kaybetme korkusu, kadınlarda yüzde 45,7 ile yüzde 40,5 olan erkeklere oranla daha yüksek. Erkekler çocuklarına iyi bir gelecek hazırlayamama ve ekonomik olarak geçinememe kaygısını kadınlara oranla daha fazla yaşıyor. Sözleşmeli personelin işini kaybetmenin dışındaki en büyük korkusu ise baskı, dayatma, sürgün ve soruşturmalara maruz kalmak. Araştırmaya göre, her beş sözleşmeli çalışandan biri sürgün ve baskı korkusu ile çalışıyor.
Sendika üyesi olmayan sözleşmeli personelin yüzde 42,9'unun sendika üyesi olması durumunda iş yerindeki geleceğinden endişe duyduğunu beyan ettiğinin vurgulandığı ankette, bu durumun sendikal baskı noktasında gelinen aşamayı göstermesi açısından son derece anlamlı olduğu, kadınların sendikal baskılardan daha fazla korktuğu ve üyelikten kaçındığının gözlendiği ifade edildi.
Araştırmada, ''Her dört sendika üyesi sözleşmeli personelden bir tanesi iş güvencesine sahip olması durumunda sendikasını değiştireceğini beyan etmiştir. Buna göre sendikasını iktidara yakın görenlerin neredeyse tamamı sendikasını değiştirmek istemektedir. Sendika değiştirme eğilimi kadınlarda yüzde 28,5 ile erkeklerden daha yüksek olarak ölçülmüştür.
Ankete katılan sözleşmeli personelin yüzde 58,9'u çalışmaları esnasında baskıya maruz kaldığını beyan etmiştir. 'Baskıya maruz kalıyorum' diyenlerin oranı kadınlarda yüzde 62,8 ile erkeklere (57,2) oranla 5,6 puan daha fazladır'' değerlendirmesine yer verildi.
-''SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA GEÇİRİLMELİ''-
Açıklamada anket sonuçlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, sözleşmeli personel uygulamasının özellikle son yıllarda yoğunluk kazandığına dikkat çekerek, kamuda iş güvencesinin, sözleşmeli istihdam yoluyla yok edilmek istendiğini belirtti.
Koncuk, ''Kamuda 4/B'li ve 4/C'li istihdamının yüzde 84,5'i son 10 yılda gerçekleştirildi. Hükümet, sözleşmeli istihdamını, memur istihdamının yerine kullanıyor. Sözleşmeli çalışanlarımız, geleceğinden umutsuz ve mutsuz. Birçok çalışan ailesinden ayrı şehirlere gönderiliyor'' ifadesini kullandı.
Sözleşmeli personelin tamamının kadroya geçirilmesi gerektiğini savunan Koncuk, ''Türkiye Kamu-Sen'in 4/B-4/C gibi statülerde çalıştırılan sözleşmeli personelin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek ve yaşanan drama son verilmesi için 16 Nisan'da Abdi İpekçi Parkı'nda meydana ineceğini belirterek, tüm kamu çalışanlarını sorunlarını dile getirmek için eyleme davet etti.
Zaman"15.04.2011"

4-C’LİLER AİLE YARDIMINDAN FAYDALANABİLECEK


MEMUR-SEN’İN, 4-C’LİLERİN AİLE YARDIMINDAN FAYDALANMASI TALEBİ GERÇEKLEŞTİ
Memur-Sen’in 4-C’li kamu çalışanlarına yönelik kazanımları devam ediyor. Memur-Sen’in talepleri arasında yer alan, her platformda dile getirdiği ve en son 4. Olağan Genel Kurul’da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yapılan ‘4-C’li kamu çalışanlarının eş ve çocuk yardımından faydalanması’ isteği sonuç verdi.
Memur-Sen’e 4. Olağan Genel Kurul sonrası ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Memur-Sen’in talebiyle ilgili olarak Bakanlar Kurulu Kararı hazırlandığını, en kısa sürede yürürlüğe gireceğini söyledi.
4. Olağan Genel Kurul’da, sözleşmeli kamu çalışanlarına kadro talep eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kürsüden cevap vermiş ve sözleşmeli personeli kadrolu hale getirecek yasal düzenleme yapacaklarını söylemişti.

Ahmet Gündoğdu, konuşmasında yine, kadrolu ve sözleşmeli personelin faydalandığı aile ve çocuk yardımından 4-C’li kamu çalışanlarının da faydalanması gerektiğini dile getirmiş, kamu çalışanları arasındaki ayrımcılığa son verilmesi çağrısında bulunmuştu.
Memur-Sen, geçen yıl 4-C’li kamu çalışanları için, maaşlarında 114 TL artış, çalışma sürelerinin 10 aydan 11 ay 25 güne çıkması, çalıştıkları her yıla 1449 TL kıdem tazminatı almalarına öncülük etmişti.
Kamu çalışanlarına yönelik kazanımların öncüsü Memur-Sen, bir haftada hem sözleşmeli personele kadro kapısının açılmasını, hem de 4-C’li kamu çalışanlarının eş ve çocuk yardımından faydalanma hakkını elde etmelerini sağlamış oldu.

Konuyla ilgili bilgi veren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, toplu görüşme masasından toplu sözleşmeye geçişi sağlayan Memur-Sen’in diğer kazanımların da öncüsü olduğunu söyledi. Toplu sözleşme primi, sözleşmeli personele eş ve çocuk yardımı gibi ilk kez uygulanan mali kazanımları Memur-Sen’in talep ettiğini hatırlatan Gündoğdu, “2010 yılı toplu görüşmelerinde ‘4-B ve 4-C’li kamu çalışanlarının kadrolu yapılana kadar, kadrolu kamu çalışanlarının haklarından eşit şekilde faydalanması’ talebini masaya getirmiştik. Sözleşmelilerle ilgili kısmı, masada kazanıma dönüştürdük. 4-C’li kamu çalışanlarının da bu haktan faydalanabilmesi için sürekli girişimlerde bulunduk. Biz, kamu çalışanları lehine bu kazanımları elde etmek için mücadele ederken ve mutabakat metnine imza atarken, diğer konfederasyonlardan birisi masaya hiç oturmamış, öteki ise masadan kaçmıştı. Başbakan ve bakanlara yaptığımız ziyaretlerde gündeme taşıdık. En son da 4. Olağan Genel Kurulumuz’da, Sayın Başbakan’a hitaben kürsüden ve daha sonra yaptığımız bire bir görüşmemizde bu çağrımızı tekrarladık. Bugün ziyaretimize gelen Devlet Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı, 4-C’li kamu çalışanlarını sevindirecek müjdeyi verdi. Sayın Başbakanımız ve Bakanımıza kamu çalışanları adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

2 Mayıs 2011 Pazartesi

MEVZUAT - Kanun -Yönetmelikler-Genelgeler ....


Mevzuat
Kanun
Yönetmelikler
Genelgeler
Tebliğler
Yönergeler
Başkanlığımız Görüşleri
Sendikalarla İlgili Sayısal veriler
Yıl Bazında Hizmet Kolları İtibariyle Yetkili Sendikaların Bağlı Olduğu Konfederasyonlar
Yıllar İtibariyle Kamu Görevlileri Sendikalarının ve Konfederasyonlarının üye sayıları
Kaynak:DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Memur sendikaları


Memur Sendika Konfederasyonları







Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu
Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu
Memur Sendikaları Konfederasyonu
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu

Memur sendikaları


Memur-Sen'e bağlı sendika"BÜRO MEMUR-SEN Büro Memurları Sendikası"

Haksen'e bağlı sendika"Büro Haksen"

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendika"Türkiye Büro, Bankacılık
ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası"


Birleşik Kamu-İş ''Birleşik Büro Hizmet Kolu Kamu İşgörenleri Sendikası''

Hürriyetçi Kamu-Sen'e bağlı sendika"Hürriyetçi Büro Hizmetleri Sendikası"

KESK´e bağlı sendika"Büro Emekçileri Sendikası"

Anadolu Kamu-Sen'e bağlı sendika" Y O K "

Bağımsız Sendika" Y O K "

....................................................................................................................