2 Haziran 2011 Perşembe

Sözleşmeli Personele Kadro Veriliyor


TRT'de "Seçim Özel" programına katılan Başbakan Erdoğan, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmada gelinen noktayı anlattı.



Yayına Giriş: 01.06.2011 23:33:57
Güncelleme: 02.06.2011 09:50:31

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT’de yayınlanan "Seçim Özel" programında sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için yapılan çalışmalarda gelinen noktayı açıkladı. Erdoğan, emeklilerin merakla beklediği "intibak yasası"na da değindi.
Geçtiğimiz günlerde devlette sözleşmeli çalışanlara kadro müjdesi veren Başbakan Erdoğan, TRT’nin konuğu olarak katıldığı "Seçim Özel" programında gelinen noktayı anlattı.

"3 Yılını Dolduranlar Atanabilir"
Erdoğan, "Sözleşmelilerle ilgili olarak 3 yılı doldurmuş olanların başvurmak suretiyle atamalarına yönelik adımlar atılabilir. Burada hazırlıklarımızı Başbakanlık olarak yapmış durumdayız" dedi.

"Kadro İçin Yasal Düzenleme Gerekiyor, Seçimden Sonra Yapacağız"
4-A’ya yani kadroya geçme işleminin ise yapılacak yasal düzenlemeye bağlı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Sözleşmelilerin 4-A’ya geçmeleri konusunda kararlıyız. Seçim sonrası yasa değişikliği ile bunu süratle yapacağız" şeklinde konuştu.

"Ayrım Yapmayacağız"
Sözleşmeliler arasında ayrım yapılmadan kadroya geçirme işleminin yapılacağını söyleyen Erdoğan, emeklilerin merakla beklediği "intibak yasası" ile ilgili de konuştu.

"Emeklilerin İntibak Sorunu Bizim Sorunumuz"
Başbakan Erdoğan, "Emekli kardeşlerimizin yanında olan tek iktidarız. İntibak sorunu bizim sorunumuz. Sırtında yumurta küfesi olmayanlar bunu yapamaz" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder